Алкохолик преби баба си в Пловдив

0
95-годишната жена е в кома с мозъчен хематом
95-годишната жена е в кома с мозъчен хематом

95-годишната жена е в кома с мозъчен хематом

40-годишен алкохолик преби 95-годишната си баба в Пловдив.

Кървавите сцени се разиграли на 14 декември, каза наблюдаващият прокурор Нено Димов, предаде репортер на "Марица".

Той посочи, че възрастната жена страда от множество заболявания и била в безпомощно състояние, в невъзможност да се обслужва сама. По тази причина била наета помощница.

От около три месеца внукът живеел при баба си. Двамата често имали конфликти, но те се състояли предимно в обиди и хвърляне на различни предмети. 40-годишният злоупотребявал с алкохол.

На 13 декември вечерта се прибрал пиян, влязъл в стаята, между двамата отново възникнал скандал. Агресията ескалирала, удряла многократно с ръка по главата, след което се оттеглил в стаята си.

На 14 декември през нощта бил повикан от баба си. Последвал скандал, този път по-жесток. Пак я удрял, след което я оставил и се върнал в стаята си. На сутринта в жилището отишла помощница. Заварила внука да събира парцали с кръв. Бабата била в изключително тежко състояние, с кръв по устата и дрехите.

Помощницата попитала какво се е случило, а внукът отговорил с безразличие, че паднала от леглото. Жената не повярвала на тази история, преоблякла пострадалата, след което звъннала на Бърза помощ. Побойникът повтарял, че няма нужда от всичко това и че баба му искала да си умре вкъщи.

"Иззети са множество доказателства. Разпитани са свидетели, направено е освидетелстване на пострадалата, правят се ДНК експертизи. Предстои разпит на още свидетели. Ще се повдигне обвинение на внука. Имаме доказателства за чести битови скандали. Наказанието е лишаване от свобода", каза наблюдаващият прокурор Нено Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари