Утре облаците ще отстъпят на слънцето

0
По поречието на Дунав и в източните райони ще остане с ниска слоеста облачност или мъгла, но след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва
По поречието на Дунав и в източните райони ще остане с ниска слоеста облачност или мъгла, но след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва

В неделя ще преобладава слънчево време, предаде БТА

През нощта над югозападните райони ще е предимно ясно, над североизточната половина на страната ще е с по-значителна ниска облачност или мъгла. Ще е почти тихо с минимални температури от минус 1 до 4 градуса. 

По поречието на Дунав и в източните райони ще остане с ниска слоеста облачност или мъгла, но след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва. Почти тихо, в Източна България със слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачността, на места и видимостта ще е намалена. След обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури на въздуха ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 3 бала, след обяд в повечето райони ще отслабва до 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10, на 2000 метра - около 3 градуса.

В понеделник в по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево и почти тихо. По поречието на Дунав и в източните райони сутринта ще е мъгливо или с инверсионна облачност, но след обяд и там облачността ще се разкъсва, а видимостта ще се подобрява. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса. Във вторник от запад на изток облачността бързо ще се увеличи. Още сутринта в крайните западни райони, а по-късно през деня на повече места в западната половина от страната ще има валежи от дъжд. Температурите все още ще са без съществена промяна: сутрешните с градус-два по-високи, а дневните само в Западна България ще са малко по-ниски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари