И слънце, и дъжд ще има в днешния ден

0
Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°
Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°

Днес ще бъде предимно слънчево, с по-значителни временни увеличения на облачността над източните райони и Рило-Родопската област и на места там ще има краткотрайни валежи

В отделни райони ще прегърми. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София около 22°. Атмосферното налягане през деня ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над Рило-Родопската област и на места там ще превали краткотраен дъжд. Не са изключени и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари