Условна присъда за русенка, обрала пловдивчанка

0
30-годишната Софка е плащала с дебитната карта на жертвата
30-годишната Софка е плащала с дебитната карта на жертвата Снимка: Никола Михайлов / 24 часа

30-годишната Софка е плащала с дебитната карта на жертвата

30-годишната Софка Георгиева от село Труд, откраднала портфейла на пловдивчанката Боряна Попова, договори едногодишна условна присъда. Младата жена се изправи пред окръжните магистрати и призна вината си по две обвинения, пише в.24 часа.

Георгиева е родена в Русе, но живее в пловдивското село. На 29 юни м.г. тя успяла да задигне портмонето, в което имало дебитна карта и 800 лв. кеш. По-късно същия ден използвала картата, за да плати на две места за общо 59,70 лв.

Пред съда Софка Георгиева представи епикриза, показваща че в началото на тази година е родила момченце. Магистратите приеха и декларация, че всички пари са върнати на пострадалата.

Според споразумението с прокуратурата Георгиева получи "лишаване от свобода" 5 месеца за кражбата и една година за плащанията с чуждата дебитна карта, като ще изтърпи по-тежкото. Условната присъда е с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимата трябва да плати и 85,20 лв. разноски по делото.

Определението, с което Окръжният съд одобри споразумението, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари