Затвор за кражба от храм "Св. Александър Невски"

0
Осъденият е откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм-паметника
Осъденият е откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм-паметника Снимка: Прокуратура на Република България

Осъденият е откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм-паметника

По обвинителен акт на Софийската районна прокуратура на затвор е осъден мъж за кражба от църковния магазин в патриаршеската катедрала храм-паметник "Св. Александър Невски".

На 06.03.2023 г. около 15:00 часа обвиняемият М.М. откраднал 3880 лева от църковния магазин в храм-паметника. Той изчакал жената, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал в друг град. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като М.М. е осъждан ефективно за идентично деяние.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността на М.М. Разследването е приключило след месец и половина, когато е внесен в съда обвинителен акт срещу обвиняемия.

Състав на Софийския районен съд призна М.М. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което така определеното наказание е намалено с една трета.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари