УМБАЛ "Медика" предлага леглата за COVID-19 да се отчитат отделно

2
Доц. д-р Кирил Панайотов постави актуални въпроси на министъра на здравеопазването свързани с коронавируса
Доц. д-р Кирил Панайотов постави актуални въпроси на министъра на здравеопазването свързани с коронавируса

Днес министърът на здравеопазването - проф. Костадин Ангелов посети Русенска област.

По време на визитата си той проведе срещи с управителите на лечебните заведения от областта, с представители на Регионалната здравна инспекция и Районната здравноосигурителна каса. На тях присъства и управителят на Лечебни заведения „Медика“ – доц. д-р Кирил Панайотов, който постави актуални въпроси за нормативното регулиране капацитета на лечебните заведения за болнична помощ, по-конкретно за лечение на пациенти, заразени с коронавирус.

Той предложи леглата за лечение на тези пациенти да бъдат отчитани отделно от леглата, с които НЗОК е сключила договор с лечебните заведения. С отмяна на извънредното положение договорите за оказване на медицинска помощ по КП 104 за лечение на пациенти с COVID-19 на част от болниците бяха прекратени. Предложено бе на министъра те да бъдат възстановени.

Министърът посети отделенията по Спешна медицина, Гинекология, ОАИЛ и Хирургия и се запозна с дейността на УМБАЛ „Медика Русе“ и СБАЛК „Медика Кор“ , както и със създадената от болниците организация за работа в условията на COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари