Украинските власти призовават бежанците да прекарат зимата в чужбина

0
Ирина Верешчук каза, че напролет очаква много хора да се завърнат в родината, за да възстановят разрушеното
Ирина Верешчук каза, че напролет очаква много хора да се завърнат в родината, за да възстановят разрушеното Снимка: Официален сайт на украинското президентство

Ирина Верешчук каза, че напролет очаква много хора да се завърнат в родината, за да възстановят разрушеното

Украинското правителство призова днес жителите, избягали от страната заради войната, да не се връщат преди пролетта, поради щетите, нанесени на електроснабдителната и отоплителната система, предаде ДПА, цитирана от БТА

"Ако имате възможност, останете и прекарайте зимата в чужбина!", заяви заместник министър-председателката Ирина Верешчук по националната телевизия.

Тя каза, че енергийната система е нестабилна заради руските удари.

"Виждате какво прави Русия, всички го виждат. Да се върнете сега би означавало отново да застрашите себе си, децата си, всичките си уязвими роднини, които са болни, с ограничена подвижност или стари", допълни Верешчук. "Трябва да преживеем тази зима", заяви тя.

Верешчук каза също, че напролет очаква много хора да се завърнат в родината, за да възстановят разрушеното и да пратят децата си на училище в Украйна.

По данни на ООН 7,7 милиона украински бежанци са регистрирани в други европейски страни от началото на руската инвазия в края на февруари. Има също така няколко милиона разселени в самата Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Твоето име
    мчи тъй ами. друг да ти гледа децата е къде къде....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари