Близо 800 ще са секциите в чужбина за предстоящите избори

1
От Външно министерство са предложили на ЦИК да не открива секции в Украйна
От Външно министерство са предложили на ЦИК да не открива секции в Украйна Снимка: БГНЕС

От Външно министерство са предложили на ЦИК да не открива секции в Украйна

Близо 800 ще са секциите в чужбина за изборите на 2 април. От външно министерство очакват да има места за гласуване в 136 държави. Средствата, които ще се похарчат, ще са 8 милиона и 800 хиляди лева. За сравнение за вота през октомври миналата година бяха отделени 7 600 000 лева. За изборите през април ще бъдат назначени около 4500 души за членове на изборните комисии, което ще наложи да се командироват и над 600 държавни служители. Ето и каква ще е ситуацията в Турция и Украйна, предава NOVA:

„По отношение на Република Турция за момента само една секция е в район, където е обявено извънредно положение заради земетресението и това е секцията в Адана. Министерството на външните работи е предложило на Централната избирателна комисия тя да бъде обединена със секцията в намиращия се сравнително близо, но незасегнат от земетресението град Мерсин”, каза Иван Кондов - председател на работна група „Избори“ в МВнР.

След анализ на средата на сигурност от Министерството на външните работи са предложили на ЦИК да не открива избирателни секции в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Независим
    Бойкот на изборите ! Тези 240 муцуни трябва да се намалят по брой и състав ! На Шепа хора в България, не е нужно толкова много хрантутника.A
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари