Украинка на Дунав мост: Обичам България, но искам вкъщи

1
"Всичко е в руини. Стрелят по хора, по автобуси. Не знам как ще живеем нататък", разказва Анна Прус
"Всичко е в руини. Стрелят по хора, по автобуси. Не знам как ще живеем нататък", разказва Анна Прус Снимка: Фейсбук

От сутринта през контролнопропускателния пункт в страната ни непрекъснато влизат автобуси и леки автомобили с украински граждани

 Посрещат ги доброволци от БЧК, които им предоставят храна и напитки, предава БНТ. 

Анна Прус пътува със сестра си и племенниците си вече 5 дни. Тръгнали са от Киев, прекосили са няколко граници. Отиват към Бургас при приятели. Било им е много трудно, но са благодарни, защото са срещнали подкрепа навсякъде. Анна Прус разказва, че пред очите ѝ още са светлините от бомбите и разрушенията.

"Беше страшно. Всеки ден ни обстрелваха балистични ракети. Киев е обсаден. Обстрелват жилища, родилни домове, взривяват мостове. Всичко е в руини. Стрелят по хора, по автобуси. Не знам как ще живеем нататък", сподели Анна Прус.

Екипът на телевизията подари на децата мартеници, за да ги зарадва.

"Аз много обичам България, тук имахме жилище и от 10 години всяко лято почиваме тук по два месеца. Обичам България, но искам вкъщи", каза Марина Прус.

На границата вече има много като Анна и Марина. Коли, автобуси. Тук са и от Българския червен кръст в Русе.

"Няма напрежение, но ние сме в готовност да ги подкрепим с топли напитки, пакетирани закуски, така че сме на бойна нога, както се казва", каза председателят на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова.

Засега в подкрепителния пункт има достатъчно вода и храни. Но вълната от бежанци се увеличава. Червенокръстците се надява и хора, и фирми да се отзоват и да им помогнат с пакетирани храни, които да предоставят на пътуващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    До 321
    Дааа за това украинските джендъри се бият колко братя са убили а руснаците тихомълком “изтрепаха” ВЪСКРЪСНАЛИТЕ така ли лгтб??
  • -2
    3
    321
    Да бе, сами се стрелят украинците, а руснаците са там на екскурзия само. Пък танковете са за цвят. Жалка работа сте руските гъзоблизци.
  • 3
    2
    123
    Пояснете обаче кой точно ви обстрелва, самите вие-украинските войски. Никой не е виновен за действията на президентът Ви, бивш Актьор и марионетка.
  • 1
    1
    Русенецът
    Украинска орка такава айде обратко тогава!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари