Дунав мост при Русе е със засилена охрана

1
Междувременно продължава потокът от украински граждани, които бягат от войната
Междувременно продължава потокът от украински граждани, които бягат от войната Видео: Русе Медиа

Дунав мост е със засилена охрана от началото на военните действия в Украйна

 Освен служителите от Гранична полиция, които са на смяна, има и служители, които следят присъствието на съмнителни лица в района на съоръжението, предава Русе Медиа. 

Междувременно продължава потокът от украински граждани, които бягат от войната. В последните няколко дни се е наложило да се пуснат допълнителни трасета заради големия брой автомобили и автобуси.

Сред украинците, които влизат в България през Русе, няма желаещи да кандидатстват за статут на бежанци. Затова на този етап няма да има специален фургон, където да се уреждат административни въпроси. Повечето украинци пътуват транзит за Турция и Гърция, където имат приятели, а други са уговорили предварително места за настаняване у нас.

Украинката Натали Мусто се е настанила в София с детето си и ще работи онлайн. Трогната е от отношението на българите към нея и сънародниците й.

„Българите са много отзивчиви, предложиха детска градина за детето, всички са с големи сърца и имат реални предложения за помощ. Страхотни са!“, казва тя.

На Дунав мост продължава да работи информационен и подкрепителен пункт със служители на община Русе и БЧК, които раздават храна и напитки на нуждаещите се и им съдействат с необходимата логистика. Повече вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    любопитен
    Нали съм любопитен, да попитам - вярно ли е, че в Русе има почетен консул на Украйна? Вярно ли е, че това е Пламен Бобоков? И той какво направи за да помогне на гражданите чийто почетен консул е?
  • 5
    10
    Минчо
    Никой няма нищо против дечицата. Но тези дечица са с мама и татко, в кола за 200 000 EUR. Мама без проблем, но татко е платил $10К да го пуснат, а не да го мобилизират. Малко цинично ми се струва да ридая за хора с възможности в десетки пъти по-големи от тези на моето семейство. Моля ви... И "има и служители /Гранична полиция/, които следят присъствието на съмнителни лица в района на съоръжението" е толкова смешно, че няма накъде повече. Чак няма да го коментирам.
  • 2
    9
    daskal
    Не знам кой какво има, ама Русе е пълен с бежанци от Украйна. Преди малко в центъра пак видях две семейства с малки дечица. Излезте, поразходете се и ще видите.
  • -1
    8
    Който и да е
    Когато българинът спре да гледа в чуждата паница и да завижда, и той ще има.
  • 10
    7
    до 6
    Имат, имат. Тия с лъскавите коли имат домове и по черноморието ни, и в Турция, и в Гърция. Имат домове, които 12 поколения работещи българи не могат да си и мечтаят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари