Бягащи семейства от Украйна на Дунав мост: Ужас е!

3
"Искаме да живеем в Украйна, но какво ще бъде по-нататък – не знаем. Но искаме да се върнем“, казва украинецът Искаме да живеем в Украйна, но какво ще бъде по-нататък – не знаем. Но искаме да се върнем“, казва украинецът Максим Бабин
"Искаме да живеем в Украйна, но какво ще бъде по-нататък – не знаем. Но искаме да се върнем“, казва украинецът Искаме да живеем в Украйна, но какво ще бъде по-нататък – не знаем. Но искаме да се върнем“, казва украинецът Максим Бабин Видео: Русе Медиа

Семейства от Украйна влязоха днес в България през граничния пункт Дунав мост при Русе

 Някои от тях пристигнаха с микробуси, в които пътуваха по 2-3 семейства, а други с личните си автомобили. Обобщението им на ситуацията в родината им е само с една дума: „Ужас!“, предаде Русе Медиа

Максим Бабин пътува със съпругата и трите си деца от Черновци към Турция. „Нещата са много зле, там реално върви война, роднините ни пишат, споделят ни видеа, вървят бойни действия. Те виждат всичко с очите си, летят въртолети във въздуха, върви въздушен бой, има танкове, взривяват мостове. Ситуацията е много зле, но украинската армия дава добър отпор. Има много дезинформация от страна на руснаците“, казва той.

Максим споделя, че вече са преживели такава ситуация през 2014 г., „Искаме да живеем в Украйна, но какво ще бъде по-нататък – не знаем. Но искаме да се върнем“, казва украинецът.

Заедно с него пътуват още два автомобила с две семейства. Срещнали са се случайно по пътя, запознали са се и се поддържат едни други.

Анатолий и семейството му са от Измаил. „Ние потеглихме в 5 сутринта. Чухме звуци, казаха ни: Потегляйте, докато има възможност. И ние успяхме, слава Богу, вече сме тук. Засега отиваме в София, а после не знаем накъде“, споделя той.

За 21-годишният Даниил, който е в третата кола, действията на Русия са „агресия“. Той също не знае какво ще правят занапред. „Мисля само, че трябва да изведем семейството, а как ще бъде после, не знам“, казва младият украинец.

А Максим обобщава чувствата на всички свои сънародници с едно изречение: „Слава на Украйна!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Алооо,
    нали има военно положение. Мобилизация. Забрана на мъже между 18 и 60 години да напускат Украйна. Така обяви Зеленски.Тези що търсят на нашата граница?! Или за тези може, а другите-с пушка на барикадата!!!
  • 8
    1
    Украински джендър
    Украинска сука самовлюбена не дразнете Путин щото ще ви сравни със земята!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари