Удар по споделеното пътуване: От три до пет години затвор за нерегламентиран превоз

2
Това предлагат 15 депутати, подписали се за изменения в Наказателния кодекс
Това предлагат 15 депутати, подписали се за изменения в Наказателния кодекс Видео: bTV

Затвор за всеки, който без лиценз и регистрация извършва превоз на пътници срещу заплащане.

Това предлагат 15 депутати, подписали се за изменения в Наказателния кодекс. Промените предвиждат от 3 до 5 години затвор за нелегален обществен превоз и до 10 години при по-тежките нарушения.

Най-шокирани и притеснени са любителите на споделеното пътуване. Алекс от Несебър често пътува и си търси спътници за компания.

Аз като правя споделени пътувания, никога не ми се е налагало да печеля пари, даже повечето от горивото си го плащам аз. Спираме, хапваме, разказваме си вицове, кой къде ходил, с какво се занимава в момента. Общо взето тия неща, защото гадно е да пътуваш сам, особено като пътуваш вечер“, споделя жената пред bTV.

Ако бъде доказано, че Алекс извършва обществен превоз на пътници, без необходимите разрешения за това, тя може да изгуби колата си и да влезе в затвора. В социалните мрежи реакциите заваляха.

Срещу нерегламентираните превози застават превозвачите. Хореографът Петя Стойкова е от бургазлиите, които често пътуват до София.

Да тръгнеш с влак от Бургас до София – просто не знаеш дали ще стигнеш. Автобусите също не бих казала, че са свръх комфортни и свръх приятни. Вероятно нечий бизнес е засегнат от възможността да има такива групи“, коментира тя.

С криминализирането на обществения превоз, ще трябва да се прецезира споделеното пътуване влизали към него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари