Затвор за шофьор, спипан да кара без книжка в Русе

1
40-годишният нарушител е осъждан два пъти за кражби
40-годишният нарушител е осъждан два пъти за кражби Снимка: Dunavmost

40-годишният нарушител е осъждан два пъти за кражби

Окръжен съдРусе потвърди присъдата на Районния съд, с която на А. Н. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и глоба в размер на 500 лв. за управление на МПС без шофьорска книжка.

Подсъдимият е на 40 години, неженен, с начално образование, неправоспособен водач (никога не е имал свидетелство за управление на моторно превозно средство). Бил е осъждан 2 пъти за извършени през 2014 г. кражби на кози, зайци, кокошки, овце и други животни, като са му били наложени условни наказания.

През 2019 г. бил санкциониран с наказателно постановление за това, че е управлявал автомобил, без да е правоспособен. Преди изтичането на 1 година от влизането в сила на това постановление, на 19.02.2021 г. А. Н. отново бил засечен от органите на реда да управлява „Форд Транзит“ по ул. „Лозарска“ в гр. Русе. Тъй като това деяние е престъпление по Наказателния кодекс, подсъдимият бил предаден на съд и бил осъден на минималното по закон наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 500 лв. Било приведено в изпълнение и наказанието от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода също при строг режим, в изпитателния срок на което е било извършено и управлението на МПС без съответното свидетелство.

А. Н. обжалвал тази присъда и поискал тя да бъде отменена и да му бъде наложена пробация. Окръжен съдРусе, като съобрази доказателствата по делото, счете жалбата за неоснователна, а наказанието – правилно индивидуализирано и определено по вид и размер, съответстващо на тежестта на извършеното и на личността на подсъдимия.

Решението на Окръжен съдРусе, с което е потвърдена изцяло присъдата на Районен съдРусе, е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари