Осъдиха на затвор шофьор на автобус, причинил смъртта на двама души

0
Подсъдимият остава без шофьорска книжка за пет години
Подсъдимият остава без шофьорска книжка за пет години Снимка: Апелативен съд - Бургас

Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години

Присъда от 4 години и 8 месеца „лишаване от свобода“, постановена срещу водач на автобус, предизвикал тежка катастрофа с две жертви, потвърди Апелативен съд - Бургас.

На 28.02.2020 г. около 22:00 часа на Главен път I - 9, след изхода на гр. Бургас в посока кв. „Крайморие“, управлявайки автобус марка „Мерцедес“ с турска регистрация, собственост на „Йозлем Тур Туризм Сеяхат Аноним Ширкети“ със седалище и адрес на управление Истанбул, Република Турция, Камен Ф. от гр. Добрич нарушил правилата за движение, като се е движил със скорост 105 км/ч, допуснал пътно-транспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице, съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд - Бургас.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години.

Първоинстанционната присъда е обжалвана от подсъдимия и частните обвинители през Апелативен съд – Бургас.

След цялостна служебна проверка на обжалвания съдебен акт и съобразявайки оплакванията на страните за несправедливост на акта в частта му относно наложените на наказания, въззивната инстанция е направила извода, че първоинстанционната присъда е законосъобразна, обоснована и справедлива.

Апелативните съдии посочват, че наложените на подсъдимия наказания „лишаване от свобода“ и „лишаване от право на управление на МПС“ са справедливи, респективно както исканията за увеличение размерите на наказанията, така и исканията за тяхното намаляване са неоснователни.

Постановеният съдебен акт подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Република България в петнадесетдневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Спонсор
    ТОЯ, ПРИЧИНИЛ СМЪРТ, НАИСТИНА ЛИ Е НАКАЗАН! СМЯХ! В ТУРЦИЯ ЗА УБИЙСТВО ТОЛКОВА ЛИ НАКАЗВАТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари