Учителите получават по 12 лева на час за кръжок

0
Стартира програма за извънкласни дейности на учениците
Стартира програма за извънкласни дейности на учениците

До 15 октомври на електронната платформа на проекта "Твоят час" по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" се приемат заявки от училищата какви външни педагози им трябват, както и оферти от организации, които предлагат образователни услуги.

Проектът на стойност 140 млн. лв. е за извънкласни дейности на учениците - кръжоци по интереси или часове извън задължителните за преодоляване на затруднения по различни предмети. Целта на проекта да се повиши мотивацията но учениците за учене и намаляване на дела на отпадащите ученици. Това обявиха главният секретар на министерството на образованието Красимир Вълчев и Наталия Михалевска, шеф на отдел на дирекцията за контрол и инспектиране на МОН на семинар във Велинград.

Платформата tvoiatchas.mon.bg е публикувана на сайта на МОН и на регионалните управления по образование. На нея ще се качват и електронни уроци, лабораторни упражнения и др. Броят на отпадналите ученици трябва да намалее под 11% е една от целите на оперативната програма. По 12 лв. за допълнителен час ще получават учителите, които се включат в програмата "Твоят час".

Те могат да помагат в кръжоците или в уроците за преодоляване на дефицитите. Заниманията по интереси са около 80 годишно, а останалите - малко над 70. Ако училището има пари и учителските кадри са дефицит, може в програмата да предвиди по-високо възнаграждения както за учителите от училището, така и за наетите външни педагози.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари