Ученици пребили учителката си, заснели "подвига" си и го качили в YouTube

0
Ученици пребили учителката си, заснели "подвига" си и го качили в YouTube

"Хванаха ме за китката, свалиха ми часовника, хвърлиха го през прозореца. Стоил ме бе заплашил, че е организирал група, ще ми взривят жилището, ще ме изнасилят". Това разказа бившата учителка по английски език в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив Мария Чулова пред "120 минути" по Би Ти Ви. Общо трима са учениците, които нанасят побоя над преподавателката си. Това се случва в далечната 2008 г., пише "24 часа".

Впоследствие тя успява да ги осъди в съдебно дело. На единия ученик – Александър, е наложено наказание пробация за срок от 6 месеца за хулиганство, на другия - Стоил, пробация за 9 месеца за отправените закани за изнасилване и взиривяване жилището на учителката. Стоил получава и още 6 месеца пробация заради счупения часовник на учителката. Третият участник в заснетата гавра - Георги, ще изтърпи 8 месеца пробация заради нанесения побой на учителката.

Мария разказа, че докато я биели, я снимали с мобилен телефон, после качили видеото в YouTube.

Директорът на училището Владимир Милушев отсъствал в деня на инцидента. След като договорът на Чулова изтекъл, той не е подновен от новата директорка на гимназията. Самият Милушев е пенсиониран след инцидента.

Сега учителката е безработна, не иска и да чува за връщане в класната стая, предпочита да гладува. Жената е с разбито здраве, трябва й още време, за да се възстанови.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук