Военният, прострелял двама души в Пловдив, е бил бит и заплашван с убийство

0
Адвокатът на Димитър Христакиев разказа за ситуацията около стрелбата
Адвокатът на Димитър Христакиев разказа за ситуацията около стрелбата Снимка: TrafficNews

Адвокатът на Димитър Христакиев разказа за ситуацията около стрелбата

Ситуацията около стрелбата в Кършияка преди месец, когато военният Димитър Христакиев простреля двама души след спор за паркомясто, е на път да претърпи сензационен обрат, съобщи TrafficNews.

33-годишният Христакиев твърди, че е бил нападнат първи и е бил заплашван с убийство, след което е бил бит. Мъжът вече е внесъл жалба в Районна прокуратура - Пловдив и ако се установи, че има данни за извършено престъпление, на простреляният Марио Маринов могат да бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда и закана за убийство.

Изложили сме искане да се разпореди предварителна проверка по случая и ако се установи, че има данни за извършено престъпление срещу Христакиев, ще бъде образувано досъдебно производство”, потвърди пред медията Пламен Бонев – адвокат на 33-годишния военен.

Той не е знаел, че спира пред гараж. Мястото не е изглеждало като такова, но въпреки това след като е поръчал храна за болната си майка, докато е изчаквал да се приготви, се е върнал да види дали не се е освободило друго място за паркиране. Тогава е бил посрещнат от Младенов, който е бил агресивен и е възпрепятствал влизането му в автомобила. На място е имало и други хора, очевидно негови приятели. Тогава Марио Маринов се е приближил към Димитър Христакиев с думите: „Ще те убия!“, „Ще те пребия. Предвид това, че Маринов е доста едър и е бил видимо агресивен, клиентът ми се е изплашил и през главата са му минали мисли, че наистина може да бъде убит. В момента в който се е опитал да се извини е получил няколко удара в областта на корема и гръдния кош, след което е бил съборен на земята”, разказа още адвокатът.

След това е последвала и стрелбата довела до неприятния инцидент. Димитър Христакиев е освидетелстван от лекар от Съдебна медицина-Пловдив за нанесените му телесни повреди.

В момента той е с повдигнато обвинение за опит за убийство и с взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5000 лева.

До момента по делото е изяснено, че инцидентът е станал в късните часове на 21 октомври октомври. Според събраните първоначално данни, Димитър Христакиев спрял колата си пред гаража на 32-годишния Марио Маринов, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант.

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията, като помолил за съдействие органите на реда. Екип на Трето РУ тръгнал към адреса.

Две минути след първия сигнал, анонимен гражданин подал втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани. Установено е и лицето, произвело изстрел със законно притежаван пистолет. На място пристигнала и линейка, която откарала пострадалите в УМБАЛ "Св. Георги”. И двамата били в стабилно състояние без опасност за живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари