Ученици от МГ "Баба Тонка" стават мениджъри в местната администрация

0
Ученици от МГ "Баба Тонка" стават мениджъри в местната администрация

Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година инициативата ще се проведе на 12 март 2014 година.

Събитието, което се случва веднъж в годината, ти дава възможност да развиеш куп полезни умения, да се потопиш в истинска работна среда и да усетиш какво е да си професионалист за един ден.

Всяка година над 1000 ученици и студенти от цялата страна, имат шанса да проверят своите умения и да планират кариерното си развитие. Как става това? След като са кандидатствали за “Мениджър за един ден” и са били избрани, те прекарват един ден във водещи български компании и институции и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа често се отправят към добре представилите се младежи.

Реалната среща на хора от бизнеса с избраните от тях младежи става сутринта на церемонията по откриване на “Мениджър за един ден” (само за София). В Русе всеки ученик отива в компанията/институцията, от която е избран. След това участниците и мениджърите прекарват работния ден заедно - участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и всички други текущи задачи за деня, а вечерта участват в церемонията по закриване (само за София).

За учениците участието в такова събитие е интересна, различна и полезна възможност. Те получават ценен опит, който не биха получили в училище и то за толкова кратко време. Освен това, ги очакват нови запознанства, а това винаги е плюс – различни хора, различни гледни точки.

Клуб "Успешните хора" е поканен от господин Йордан Йорданов на 12 март 2014 от 14.30 часа да посети офиса на НАП - Русе. Учениците ще се запознаят с работата в тази институция и "ще влязат в час с данъците" в България.

Водещите компании в Русе, Областна администрация Русе и община Русе избраха своите "мениджъри за един ден 2014" от най-добрата образователна организация в града - МГ "Баба Тонка". Ето и имената им:

Кристиян Пенев,12. клас, Управител Областна администрация - Русе

Ана Михова,11. клас, Областна администрация - Русе

Весела Христова,12. клас, Областна администрация - Русе

Вероника Димитрова, 12. клас, Община Русе - Русе

Петромира Яворова, 12. клас, Община Русе - Русе

Лорина Русева, 12. клас, Община Русе - Русе

Викторио Петков, 11. клас, Община Русе - Русе

Момчил Колев, 11. клас, Община Русе - Русе

Искрена Костадинова, 11. клас, Община Русе - Русе

Станислав Славев, 12. клас, Община Русе - Русе

Петранка Кирилова,12. клас, Societe Generale Expressbank - Русе

Виктория Стоянова,11. клас, Рубишипс - Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари