Ученици в Пловдив минаха на онлайн обучение заради Ковид-19

1
В карантина са отделни паралелки в четири учебни заведения
В карантина са отделни паралелки в четири учебни заведения Снимка: БГНЕС / архив

В карантина са отделни паралелки в четири учебни заведения

В четири пловдивски училища отделни паралелки са преминали на дистанционно обучение заради установени случаи на COVID-19.

Това съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция д-р Милена Панайотова, цитирана от БНР.

По думите ѝ съгласно действащата нормативна база са карантинирани заболелите деца и контактните. Всички ученици, които са под карантина са преминали на онлайн обучение, защото карантината за заразените е 7, а за контактните – 5 дни и така биха изгубили много от учебния материал. В момента са карантинирани по една паралелка в ОУ "Княз Александър I", СУ "Константин Кирил Философ" и ОУ "Димитър Талев", както и в Професионалната гимназия по архитектура и строителство „Арх. Камен Петков“. Засега в детските градини няма потвърдени случаи.

Д-р Панайотова посочи, че в момента ковид преминава леко и някои от учениците дори не разбират, че са болни. Тя припомни, че през лятото главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев поиска карантината срещу ковид да бъде премахната, като се промени закона, но това не бе гласувано от депутатите.

Според д-р Панайотова в момента има голям интерес към новата ваксина срещу ковид и през имунизационния кабинет в РЗИ преминават по над 180 души на ден, като всеки ден има опашки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    варненец
    Това някаква шега ли е ?
  • 3
    2
    Уважаеми родители,
    Вие сте си виновни, че допускате тази уродлива ГАВРА с Вашите деца. Има много, и то ефикасни начини за превъзпитанието на такива директори/директорки!
  • 9
    1
    daskal
    Хайде, почна се...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари