Училищни директори искат облекчаване на правилата за Covid-19

3
Училищните директори посочват проблемите, до които води непроменената нормативна уредба
Училищните директори посочват проблемите, до които води непроменената нормативна уредба Снимка: БТА / архив

Училищните директори посочват проблемите, до които води непроменената нормативна уредба

Училищни директори настояват за облекчаване на правилата при карантиниране на болни от COVID-19 ученици. Сега те се поставят под задължителна изолация за 7 дни. А контактните съученици и преподаватели са за пет дни под карантина.

Искането за промяна в Закона за здравето или за нов регламент за действие в подобни случаи, ако законовата промяна не може да се осъществи в бърз порядък, е изпратено преди дни до министерствата на здравеопазването и на образованието, предава БНР.

Според Съюза на работодателите от системата на народната просвета правилата от пандемията трябва да се променят.

"Специалистите ни увериха, че COVID-19 може да бъде в руслото на стандартните вирусни заболявания. Няма никаква здравна причина, която да налага карантиниране на цяла паралелка. Ние сме поставени в ситуация на нонсенс и налагане на мярка, която знаем, че не е добра, но не можем да не я наложим, защото трябва да спазим закона", коментира Величка Тасиджикова, секретар на УС на Съюза.

Училищните директори посочват проблемите, до които води непроменената нормативна уредба - родителите остават в дома си, за да гледат деца до 14-годишна възраст, училищата - при възможност - извършват дистанционно обучение, което е по-некачествено, а учителите преподават в хибридна среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ivo
    Стига с тази изолация бе,пьлни идиоти сте..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари