Ученици от Ценово участваха във фестивала „Отворено сърце“

0

По покана на център „Амалипе“ ученици от Ценово се включиха във фестивала „Отворено сърце“ във Велико Търново.

На сцената в парка „Марио поле“ в продължение на два дни се изявяваха детски състави от цялата страна. Песните, танците и изложбите превърнаха алеите в красива приказка. Мотото на шестнадесетото издание на Детския ромски фестивал беше „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността“.

„Заедно –деца и младежи от цялата страна, от български, ромски и турски етнос доказаха за пореден път, че всички са еднакви, отколкото различни. Това беше и обединяващата идея на фестивала. За първи път участваме във фолклорната фиеста“, сподели Камелия Леонова – директор на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. Участниците от Ценово са представителите на групите „Етнопалитра“ и „Съкровищница“ и през учебната година работеха по проекта „Учим, творим и се забавляваме заедно“. Момичетата и момчетата изпълниха пред своите връстници два български танца.

След фестивалната програма през първия ден всички участници дефилираха по главната улица на старата столица, което приключи с дълго и кръшно хоро пред сградата на общината.

Освен с много настроение и положителни емоции учениците от Ценово си тръгнаха от Велико Търново и със специална грамота за участие и покана за ново участие в празниците, организирани от „Амалипе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари