Ученици от Ценово са областни първенци в състезание за оцеляване при бедствия и аварии

0

За шести път отборът на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово ще представи Русенска област на националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Учениците завериха своята виза за участие след като излязоха на първо място в областния кръг на надпреварата. На второ място остана отборът от община Бяла, а на трета позиция са състезателите от Математическа гимназия в Русе.

В първия кръг всеки състезател трябваше да реши тест от 30 въпроса, свързани с оцеляването при бедствия и аварии. Втората задача бе свързана с колективно решаване на казус като трябваше да се посочи последователността на действия по време на земетресение. Учениците имаха и задача да посочат и първите пет най-важни неща, които трябва да се включат в чантата за евакуация. Учениците от Ценово успяха да посочат дори осем.

Първенците бяха отличени с купи и награди. Всеки от участниците заслужено си тръгна с раница, селфи стик и шапка. „След много усърдна подготовка отборът успя да разгърне потенциала си и да покаже възможностите си. Вярно е, че в първия кръг бяхме с изравнени сили с конкурентите от Бяла. В крайна сметка решаващи се оказаха колективните действия и работата в екип“, сподели директорката на училището и ръководител на отбора Камелия Леонова.

Отборът от Ценово започва активна подготовка за националното състезание, което ще се проведе през юни и в него ще са включени и практически упражнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари