ОУ „Отец Паисий” ще представи Русе на национално състезание

0
Отборът е победител в областния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2023”
Отборът е победител в областния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2023” Снимка: Фейсбук

Отборът е победител в областния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2023”

На 03.05.2023 г., в Центъра за обучение на РДПБЗН - Русе, гр. Русе, ул. Княжеска № 8, се проведе областният етап на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2023”.

Участие взеха седемте отбора победители в общинския етап на състезанието: ОУ „Отец Паисий” гр. Русе, община Русе; СУ “Панайот Волов “ – гр. Бяла, общ. Бяла; ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Ряхово, община Сливо поле; СУ „Васил Левски” гр. Ветово, общ. Ветово; ОУ „Петко Славейков” с. Обретеник, общ. Борово; СУ „Св. Св.Кирил и Методий” гр. Две Могили, общ. Две могили; ОУ „Христо Ботев” с. Ценово, общ. Ценово.

Областният етап на състезанието протече в два тура от отбори състоящи се от по четирима състезатели, – решаване на тест за проверка знанията на учениците по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации и решаване на казус, свързан с действия при земетресение.

На първо място се класира отборът на ОУ „Отец Паисий” гр. Русе, който ще представлява област Русе в републиканския етап на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2023”. На второ място се класира отборът на ОУ „Христо Ботев” с. Ценово, а на трето място – отборът на СУ „Панайот Волов” гр. Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Олее мале
    Докъде стигнахме с "прекрасната директорка Биляна Алексиева", известна като "калинка" на ГРЕБ, настанена на поста директор от Мумплам направо от възпитателско място, без един ден учителска практика и превърнала едно от най-старите училища в Русе в училище на политическа партия. Поздравления за децата за доброто им представяне в състезанието! Но е учудващо какво е нейното отношение към това постижение?! Да не би да се е квалифицирала в преподаване на учебен предмет за реагиране при бедствия и аварии?! Предният коментар изглежда като собствена реклама или реклама на учители, гравитиращи в обкръжението на тази "прекрасна директорка" и облагодетелствани от нея.
  • -1
    1
    Родител
    Браво на "паисиевци"! Браво и на прекрасната директорка Биляна Алексиева!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари