Ученици от СУ "Васил Левски" дариха средства за лечението на Сашко

5

Апелът на Сашко от Дойче шуле докосна учениците от СУ "Васил Левски", които дариха средствата от театрална пиеса за лечението на момчето

„Когато, ние от 12 Б решихме да поставим пиесата "Час на класа", бяхме водени от желанието да оставим следа след себе си, да се наслаждаваме и да подарим една вечер на родителите си. Сюжетът на пиесата ни завладя, та тя облече в думи и нашите ученически трепети, комедии и големи трагедии, които сме изживели за всичките тези 12 години в училище.

Дори и след нея повтаряме заучени реплики, казвайки ги с лека усмивка или с бурен смях. Идеята ни беше да я играем абсолютно безплатно, щяхме да дарим късче от нашата душа на публиката, на родителите ни, които бяха плътно до нас в тези ученически мигове, на учителите ни, които болееха и се радваха за нас, на „по- малките“ да видят, как се прави. И тогава думата, толкова близка в годините на нашия клас “дарителство“, намери още веднъж своя адрес. Много пъти сме спорили по темата "Трябва ли да се оповестява благотворителността"? Даряваш без да обявяваш, защото благородството е тихо, но нали добрият пример е заразителен, защо да не се знае? И щом последвалите те, са също хора с добри сърца, то си заслужава и новината.

В интернет в онези дни се появи „Молба за помощ за Сашко“. И идеята някак спонтанно предложена, бе прегърната веднага! За кратко билетите, на символична цена, бяха продадени. На всички вас, нашите зрители, които изпълниха до край зала "Европа" на Доходното здание БЛАГОДАРИМ! Вие показахте, че сте щедри! Желаем късмет на Сашко!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари