Задава се ново затваряне на училищата заради КОВИД-19

244
В редица училища в Русе са получени заповеди и декларации за обучение на децата в първи клас за преминаване към онлайн учене
В редица училища в Русе са получени заповеди и декларации за обучение на децата в първи клас за преминаване към онлайн учене

В редица училища в Русе са получени заповеди и декларации за обучение на децата в първи клас за преминаване към онлайн учене

Учители в Русе споделят, че през ноември се задава ново затваряне на училищата заради КОВИД-19. Днес в редица учебни заведения в крайдунавския град са получени заповеди и декларации за обучение на децата в първи клас за преминаване към онлайн учене. Педагози споделиха с Dunavmost, че са изключително притеснени.

Пандемията засегна почти всички сфери на живота, но се усети особено силно в образованието. Повече от две учебни години децата бяха принудени да учат от домовете си, взирайки се в екраните на компютри и таблети. Това причини не само проблеми в самото обучение, но доведе и до поява на здравословни проблеми като гръбначни изкривявания, напълняване, нарушения на зрението и др. Учениците от всички възрасти загубиха контакт със съучениците и учителите си. Изключително осезаемо беше въздействието върху най-малките, които вместо да навлизат в училищната среда и да свикват с новите порядки и изисквания, се сблъскаха с нещо, което самите учители не разбираха.

Отварянето на училищата и връщането на относително нормалния учебен процес бяха облекчение за ученици, учители и родители. Сега обаче отново се предвижда преминаване към онлайн обучение и всички се питаме как ще се справим с поредната вълна от насилствено наложени ограничения, чиито последствия ще виждаме години наред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    60
    Соня Петрова
    Как ще се справим? По- добре е да минат онлайн, а ще се справим както преди. Училищата са си развъдници на вируси - да минават онлайн, имат ресурси вече.
  • 4
    59
    Hanbi
    Само Путин ще ви оправи,неблагодарници не се наядохте на пари 💸.
  • 13
    58
    Гоги
    Е този път вече, ще има бой, прекалявате. Една грипна вълна колкото по бързо се разпространи толкова по бързо отшумява,а с маски се задържа.
  • 11
    57
    Хаха
    Децата ви са пълни тъпунгери защото са ви наследили добрите гени.
  • 8
    56
    КОВИТ,ама друг път
    Още ни убеждавате че има Ковит,малко ли хара избихте,Български професор химик каза,че няма такава формула и няма как да се образува тая болест,новото име на Грип стана Ковит,без божници,престанете с вашите глупости,промихте мозаците на хората.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари