Ученици от Математическата гимназия очароваха журито в конкурс за изобретатели

0

На 16 юни 2019 г. в с. Оряховица, област  Стара Загора се проведе престижният Национален конкурс „Млади изобретатели”, организиран от фондация „Миню Балкански”.

От МГ „Баба Тонка” - Русе за участие в националния кръг на конкурса бе допусната Мария Кирилова от 8.в клас. Неин научен ръководител е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”. Мария представи своя проект „3D образователна игра за изучаване на ноти” и бе оценена много високо от академичното жури. Тя бе удостоена със СПЕЦИАЛНАТА награда на конкурса, която се дава на разработката, впечатлила най-силно журито.

На 16 юни 2019 г. в гр. София се проведе и Националното състезание за програмиране, дизайн и маркетинг СофтУни Фест 2019, организиранo от Софтуерния университет. В него участваха 4 ученици от МГ „Баба Тонка”.

Екипът на Моника Великова от 11.г клас и Селин Шемсиева от 12.д клас се състезава в направление дизайн и се представи ОТЛИЧНО, като очарова журито със своите идейни проекти. Техен научен ръководител е Сюзан Феимова. Чудесно се представиха в направление програмиране и Любо Любчев и Симо Александров от 10.в клас, с научен ръководител Румяна Жекова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари