Убиец на пътя недоволства, че му назначили жена за адвокат

0
Ахмед Ариф избяга след пътния инцидент, заловиха го ученици
Ахмед Ариф избяга след пътния инцидент, заловиха го ученици Снимка: bTV

Ахмед Ариф избяга след пътния инцидент, заловиха го ученици

Мярка за неотклонение „домашен арест“ или парична гаранция ще поиска защитата на задържания след бягство от тежка катастрофа в Стара Загора на 3 октомври 28-годишен британец. Съдебното заседание ще бъде днес, присъствено след решението на Конституционния съд, информира агенция Монитор.

Ахмед Ариф е бил заловен в централния градски парк „Пети октомври“ час след катастрофата, при която загина 42-годишният Георги Младенов, а 16-годишно момиче попадна в болницата със счупен череп. Беглецът бил заловен от десетина младежи, които се организирали сами след като разбрали за трагичното произшествие на кръстовището на улиците „Генерал Столетов“ и „Цар Иван Шишман“, където при светещ на червено светофар е станал сблъсъкът между лекия автомобил БМВ, каран от Ариф и мотоциклета Ямаха на Младенов.

Публикуваха кадри от катастрофата с моторист в Стара Загора

Младежите успели да разберат кой е беглецът и след кратък разговор по телефона с него го повалили на земята и изчакали униформените полицаи да го закопчаят. За постъпката си те ще бъдат наградени от ръководството на МВР, стана ясно от директора на областната дирекция старши комисар Николай Колев.

Служебен защитник на британеца, който е в България от 4 години е адвокат Мария Райчева, пред нея и съдебната охрана чужденецът изразил недоволството си, че жена ще го защитава, това противоречало на религиозните му вярвания. В хода на предварителното производство е установено, че Ариф е бил надрусан зад волана на личното си БМВ, той е направил няколко изключително груби нарушения на закона за движение по пътищата в резултат на което е настъпила произшествието с един загинал, един с тежко физически увреждания и един с по-леки наранявания пешеходец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари