Цигански клан от години живее в училищна сграда

0
Цигански клан от години живее в училищна сграда
Видео: Нова телевизия

20 роми са се настанили в сградата на бивше училище в хасковското село Долно Войводино и вече години наред живеят там. След жалби на местни хора са образувани проверки в прокуратурата и общината. Според кметския наместник обаче по този начин се поддържала самата сграда.

Най-малко 10 възрастни и 10 деца обитават някогашните учебни стаи в Долно Войводино от поне четири години. Това се случило след като къщата, в която живеели се срутила. Според самите тях не случайно.

С позволението на тогавашния кмет ромите се настанили в училището. Според сегашния това е добра идея.

В сградата без ток и вода ромите отглеждат децата си, част от които са под 1 годинка. Издържат се предимно с гледане на тютюн.

Въпреки че до медиите са изпратени сигнали, че ромите тормозят жителите на селото и крадат, никой тук не се оплаква от семействата.

Справка в полицията също показва, че срещу ромите няма официални жалби, няма и регистрирани кражби в последните две години. Мъжете в семейството обаче имат куп актове за шофиране без книжка и застраховка. В същото време в прокуратурата е започнала проверка за самоуправство, заплахи за убийство и съжителство на семейни начала с непълнолетни.

От община Хасково, която е собственик на сградата заявиха, че тепърва ще проверяват ситуацията.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари