Творческа среща "Любовта и борбата - криле на живота" ще се състои в Русе

0
Среща с писателите проф. Елена Хайтова и Никола Гигов под надслов "Любовта и борбата - криле на живота"
Среща с писателите проф. Елена Хайтова и Никола Гигов под надслов "Любовта и борбата - криле на живота"

На 16 октомври (четвъртък) от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се организира творческа среща с писателите проф. Елена Хайтова и Никола Гигов под надслов "Любовта и борбата - криле на живота".

Тяхното гостуване в Русе е по повод представянето на новите им книги „Крилете на дивия лес”, където дъщерята на българския класик Николай Хайтов разказва за малко известни факти от живота на своя баща като лесовъд.  „Вълчи балади” е заглавието на втората книга, в която авторът  Никола Гигов с разказва за детството си и за живота като бежанец от Западните покрайнини.

За авторите:

Никола Гигов е автор на над 50 книги - поезия и проза. Той е носител на много национални и международни награди. С изследването си за Орфей и целокупното си творчество той е включен в класацията "Световните мъже на 21 век" на САЩ и получава "Златен медал за България".

Съпругата му проф. Елена Хайтова  е автор на 12 книги - документална и художествена проза. „Крилете на дивия лес” е третата й поред книга за нейния баща - писателя  Николай Хайтов и е посветена на 95 години от неговото рождение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари