Цветеслава Гълъбова иска да е депутат с една цел – психиатрична болница в София

1
Румен Радев няма нищо общо с политическата ми кариера, заяви кандидатът за народен представител от "Левицата"
Румен Радев няма нищо общо с политическата ми кариера, заяви кандидатът за народен представител от "Левицата"

Румен Радев няма нищо общо с политическата ми кариера, заяви кандидатът за народен представител от "Левицата"

Коалиция "Левицата" влезе в битката за 49-ото НС. Част от новото обединение е и директорът на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

"Имам интерес към политиката, аз човек с граждански позиции, реших, че е дошло време да опитам това, което ми е любопитно и интересно. Имам какво да дам, аз съм с публична биография, завършила съм медицина, икономика, философия, реторика", заяви д-р Цветеслава Гълъбова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя беше съпредседател на инициативния комитет, който издигна Радев за втори мандат. Но е категорична, че президентът няма общо с участието ѝ в изборите за парламент.

"Президентът и вицепрезидентът нямат участие в това обединение, нито са ме канили, нито са ме натискали, нито съветвали. Поканата дойде от обединението към мен в качеството ми на гражданско лице. 3-4 дни мислих, което за мен е дълго. Обмислях дали да наруша комфорта си, защото човек, работейки 30 г. на едно и също място, изгражда рутина, която му помага в работата", каза д-р Гълъбова пред Bulgaria ON AIR.

Психологът посочи и основната си мисия, ако стане част от 49-ото НС: "Да доведа до успешен край битката за нова психиатрична болница на София, която водя от 14 г. по всевъзможни законови начини като директор на болница. Софиянци заслужават модерна психиатрия на 21 век".

Д-р Гълъбова уточни, че за това са необходими около 10 млн. лв. Подчерта, че ако това се случи, тя ще бъде втората психиатрична болница в България, изграждана за психиатрия.

"Другите всичките са бивши конюшни, бивши затвори, все бивши. Трябва да има модерна психиатрична болница, в която и работещите, и лекуващите се да имат достойни условия и достъп до съвременни методи за лечения", добави гостът.

Намерението ѝ, ако стане депутат, е да води не битки, а диалози с аргументи в парламента.

"У нас политиците очертават червени линии, зидат сини довари. В политиката мога да дам своя принос с промяната на политическата реторика. Ако трябва да определя поведението на политиците у нас то то би било инфантилизъм. Това е състояние, когато човек остане поведенчески в детската възраст, а вече е зрял", подчерта д-р Гълъбова.

Кандидатът за депутат подчерта, че "Левицата" ще направи опити да работи заедно с БСП. Посочи, че за да съществува комуникация, трябва да има две страни. Тя очаква, но не вярва да има редовно правителство след поредните предсрочни избори.

"Ако не се смени тонът на говорене, ако не проумеят, че те не са в центъра на света. Всички знаем че корупцията в България е убийствена и убива, трябва да се води война с корупцията", каза още д-р Гълъбова.

А като първа цел на "Левицата" очерта минаването на бариерата от 4% за влизане в НС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Песимист
    Цвети,бори се тази болница, колкото се може да е по голяма..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари