Цончо Ганев: Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, тъй като искат влизане в еврозоната

0
Това е атентат срещу главния прокурор - без значение дали се казва Гешев, Цацаров или който и да било, коментира още депутатът от "Възраждане"
Това е атентат срещу главния прокурор - без значение дали се казва Гешев, Цацаров или който и да било, коментира още депутатът от "Възраждане" Снимка: БНТ / стоп-кадър

Това е атентат срещу главния прокурор - без значение дали се казва Гешев, Цацаров или който и да било, коментира още депутатът от "Възраждане"

Няма вариант, в който да подкрепим не само правителство на ГЕРБ, а и на която и да е друга от политическите сили в парламента. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на "Възраждане" Цончо Ганев.

"Ние имаме цивилизационни различия по отношение на генералните политики на къде трябва да върви България. Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ при положение, че те работят и искат влизане в еврозоната. На есен ще има референдум, защото 604 000 подписа има събрани за свикване на референдум и не е нормално тези политически партии в парламента да омаловажават вота на повече от 10% от българските избиратели", посочи Ганев.

Той уточни, че партиите в парламента, с изключение на "Възраждане", искат да се приеме и бюджет с 3% дефицит, за да се влезе в еврозоната, което по думите му е безумие. "Против сме и повече от 20 години в България да има американски бази. А ГЕРБ и всички останали партии са категорично да има такива бази у нас", допълни Цончо Ганев.

Той каза, че формираните комисии в НС са без председатели в момента заради първите две политически сили и защото все още не могат да се разберат как да управляват заедно.

Ганев коментира и разследването на опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. Според него, каквито и да са последиците, вижда се, че взрив има.

"Това е атентат срещу главния прокурор - без значение дали се казва Гешев, Цацаров или който и да било. Това е атентат срещу държавата като цяло. Грешката на заместника на Гешев по никакъв начин не променя факта, че има атентат. От тук нататък нека следствието да реши кой е виновен и кой го е направил това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари