Цените на петрола падат

2
Друг фактор за спада на котировките са опасенията от възможна втора вълна на коронавирус
Друг фактор за спада на котировките са опасенията от възможна втора вълна на коронавирус

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия след отчетеното увеличение на американските запаси на суровината, предава БНР

Друг фактор за спада на котировките са опасенията от възможна втора вълна на коронавирусната пандемия в страните, които отслабват карантинните мерки, предаде "Ройтерс".

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, понижи днес стойността си с 49 цента или с 1,6 на сто и се търгуваше за 29,49 долара за барел. Вчера този сорт поскъпна с 1,2 на сто.

Американският лек суров петрол поевтиня с 41 цента или с 1,6 на сто до 25,37 пункта в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. Вчера този сорт повиши стойността си с близо 7 на сто.

Американският експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи каза снощи в Конгреса на САЩ, че отхлабването на карантинните мерки, въведени заради Ковид-19, който уби 80 000 американци и удари тежко най-голямата икономика в света, може да доведе до втора вълна на болестта.

Запасите от суров петрол на САЩ са нараснали със 7,6 милиона барела миналата седмица до 526,2 милиона барела, докато анализаторите очакваха увеличение от 4,1 милиона барела, сочат данните на Американския петролен институт.

Днес по-късно министерството на енергетиката на САЩ ще обяви официалните данни за запасите от петрол и петролни продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари