Целият свят наопаки, българите - на терсене!

0
Или изобщо не мислим? Или панически се опитваме да си съберем мислите ли?!, заяви Люба Кулезич
Или изобщо не мислим? Или панически се опитваме да си съберем мислите ли?!, заяви Люба Кулезич

Честно казано, понякога си мисля, че дори целият свят да е наопаки, ние, българите – винаги ще намерим начин да сме на терсене. Уточнявам, че ако ви смущава думата „терсене”, това е българска народна поговорка, а не агитация на майчин език".

С това водещата на „Честно казано“ Люба Кулезич започна коментара си в предаването на BiT, пише FROG NEWS.

"Мен ме смущава друго: че законодателят ни е дал само един ден за размисъл преди да вземем решение на кого ще връчим съдбите си и съвместния си живот за следващите няколко години. А през останалите триста шейсет и кусур дни какво правим?! Борим се с натрапливи мисли, че сме се минали ли? Или мислим за предсрочни избори ли? Или изобщо не мислим? Или панически се опитваме да си съберем мислите ли?!“ – започна своя коментар Люба Кулезич.

Една от старите китайски мъдрости ми се струва подходяща за деня за размисъл. Тя гласи следното: „Глупаво е да размишлявате дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Само трябва да си представите, че сте в тайгата с наполовина сух кибрит, наполовина заредена пушка и наполовина остър нож. А край вас бродят наполовина гладни мечки”, каза още водещата.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари