Тристранката пак ще нищи болничните

0
Ще се обсъждат 40 мерки срещу злоупотреби
Ще се обсъждат 40 мерки срещу злоупотреби Снимка: БГНЕС / архив

Темата за злоупотребите с болнични ще бъде обсъдена в едномесечен срок в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Работодатели, синдикати и държавата са се фокусирали върху 40 мерки за ограничаване злоупотребите, а при приемането им могат да се наложат законодателни промени.

Това обяви в Министерския съвет Деница Сачева, като даде подробни данни, според които броят на болничните през последните години драстично се е увеличил, информира Дарик.

Какви точно мерки ще се вземат и кой ще плаща болничните обаче министърката не уточни. Щяло да се търси баланс, така че да се гарантира интереса на всички страни, както и да не се отнемат права на хората.

Имаме на масата 40 разнообразни мерки. Но това, което се споразумяхме, е да не се натоварва бюджетът, работодателите да получат своите мерки за ефективност, сигурност и контрол и да направим така, че да няма нарушаване на вече дадени права на гражданите. Обсъждат се различни варианти, но най-важното е, че права на хората няма да се отнемат“, каза Сачева, без да издава подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари