Три са мобилните камери в Русенско

0
В Областна дирекция на МВР- Русе ще бъдат монтирани GPS системи на 19 автомобила
В Областна дирекция на МВР- Русе ще бъдат монтирани GPS системи на 19 автомобила

Една стационарна и три мобилни камери осъществяват контрол на пътното движение в Русенско. Това стана ясно по време на представянето в Русе на организационните мерки, разработени от МВР в тази посока. Мерките са насочени за създаване на условия за извършване на контрол на пътното движение само от специално подготвени служители на МВР и то при условия, които ограничават до минимум възможностите за корупция. 

Основната цел в краткосрочен и дългосрочен план е да се ограничи до минимум прекия контакт на служителите осъществяващи пътен контрол с водачите на автомобили и ако има такъв той да става в условията на контрол от технически средства- видео и аудиозаписи.

Мерките ще осигурят и подходяща среда, в която лоялните служители на Пътна полиция ще могат спокойно да изпъляват задълженията си. Първата от тези мерки е, че служителите на Охранителна полиция работещи по опазване на обществения ред няма да осъществяват контрол на пътното движение.

Тази дейност ще се осъществява само от служители на Пътна полиция, които имат униформа, която се различава от тази на останалите служители. Контролът по спазване на скоростните режими ще се осъществява само с технически средства и по начин, който изключва пряк контакт между пътния полицай и водачите. 

Контролът, който ще се осъществява на територията на Русенска област е една стационарна камера и три мобилни камери, каза директорът на ОДМВР- Русе Георги Великов. С мобилните камери засичането ще се документира, като водачът може и да не се спира, ще бъде призован в съответното подразделение, за да му бъде връчен акта.

Преминаването на червен светофар ще се осъществява с изграждането на видеозаснемането, което ще стане малко по- далеч във времето, както и ще може да бъде констатирано от полицейски служители, които съответно ще изготвят документ, на базата на който на водачите ще им бъде съставен акт за установеното административно нарушение.  

В Областна дирекция на МВР- Русе ще бъдат монтирани GPS системи на 19 автомобила, като до 4-ти декември монтажът трябва да бъде приключил и системата да заработи, каза още Георги Великов. Това дава възможност във всеки един момент да се знае къде се намира автомобила и какво прави- дали се движи или е на място. 

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари