Трета американска банка е пред колапс

2
Срив на акциите на американската First Republic Bank с близо 65%
Срив на акциите на американската First Republic Bank с близо 65% Снимка: Jeenah Moon / Bloomberg / Getty Images

Срив на акциите на американската First Republic Bank с близо 65%

Акциите на американската кредитна институция First Republic Bank поевтиняват с близо 65% преди старта на търговията на Уолстрийт, следвайки колапса през уикенда на Signature Bank и фалита в петък на Silicon Valley Bank, въпреки че федералните регулатори се намесиха в гарантирането на депозитите и предоставиха нова програма за кредитиране.

First Republic Bank заяви, че има достъп до над 70 милиарда долара неизползвана ликвидност след нова подкрепа от Федералния резерв и голямата американска банка JPMorgan Chase, информира БНР.

Вчера главният изпълнителен директор на банката каза, че "капиталовите и ликвидните позиции на First Republic Bank са много силни и нейният капитал остава доста над регулаторния праг за добре капитализирани банки“.

Инвеститорите обаче все още изразяват опасенията си и поемат по пътя на разпродажбите на банкови акции.

Солидна обезценка на извънборсовата търговия бележат и акциите на PacWest Bancorp (с близо 38%) и на Western Alliance Bancorp (с около 28%).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Боли, а?
    "Днес Байдън направи изявления за американските банки и увери американците, че всички депозити са им достъпни, ако имат нужда, а ръководството на фалиралите банки ще бъде уволнено. Той не отговори на нито един от въпросите на журналистите и набързо си тръгна веднага след извънредната пресконференция, която продължи няколко минути. Той не обяви конкретни мерки. След речта на Байдън акциите на банковия холдинг Western Alliance паднаха със 75%! О, докато пиша, още три..."
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари