Тръмп и Путин направиха необичайно общо изявление

0
То е по повод годишнина от Втората световна война
То е по повод годишнина от Втората световна война Снимка: БГНЕС / архив

Русия и Съединените щати отбелязаха в събота историческата среща на американските и съветските сили по време на Втората световна война като пример за това как техните страни могат да „изграждат доверие и да си сътрудничат“, съобщава Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Срещата на съветските и американските сили при река Елба в Германия на 25 април 1945 г. се разглежда като крайъгълен камък във Втората световна война, предвещавайки поражението на нацистите, припомня агенцията. 

В съвместно изявление на руския лидер Владимир Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп по случай 75-годишнината се казва, че срещата край Елба показва как двете страни могат да работят заедно. Това е "пример как нашите страни могат да преодолеят различията, да изградят доверие и да си сътрудничат в името на обща цел", се казва в изявлението, публикувано от Кремъл и Белия дом.

Докато днес работим за справяне с най-важните предизвикателства на 21-ви век, ние отдаваме почит на доблестта и смелостта на всички, които се бориха заедно, за да победят фашизма“, се казва още в документа. "Героичният им подвиг никога няма да бъде забравен."

Във видео, публикувано в Туитър, посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан заяви, че срещата край Елба е "символ на това, което можем да постигнем, когато работим заедно за обща кауза".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари