Шофьорът, убил пешеходец в Пиргово, остава в ареста

1
Мъжът бил толкова пиян, че не забелязал движещият се по платното човек
Мъжът бил толкова пиян, че не забелязал движещият се по платното човек Снимка: Dunavmost, архив

Потвърдено е задържането на обвиняемия за смъртта на пешеходец в Пиргово, както и на обвиняем за разпространение на наркотици

Определенията на Окръжен съдРусе, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Н. Б. и Б. Л., са потвърдени от Апелативния съд и вече са в законна сила. Н. Б. с постановление от 15.12.2020 г. е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че при управление на МПС е причинил смъртта на пешеходец, а Б. Л. - без разрешение придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Според прокуратурата, Н. Б. е бил осъждан два пъти за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над допустимата и 36 пъти е бил наказван за нарушения по ЗДвП. На 14.12.2020г. употребил алкохол, като концентрацията му в кръвта била 1,33‰.  Въпреки това, в тъмната част на денонощието, управлявал л.а.„Рено” по ул.„Пиргос” на с.Пиргово. Поради употребения алкохол, не забелязал, че пред него по пътното платно се движел пешеходецът С. А. и го ударил с предната дясна част на управлявания автомобил. Смъртта на пешеходеца настъпила незабавно в резултат от този удар.

Обвиняемият по второто дело, според прокуратурата, на 15/16.12.2020 г., управлявайки лек автомобил, не се подчинил на подадения сигнал със стоп палка и опитал да избяга, но бил задържан. Малко преди да спре движението на колата, возещата се на предната дясна седалка Л. Ц. изхвърлила през предната дясна врата цигарена кутия, съдържаща полиетиленова торбичка с 5,15 грама бежово вещество на прах и бучки. Изследвано с полеви наркотест, то реагирало положително за хероин. В автомобила пред скоростния лост било намерено метално фолио с 0,30 грама бяло кристално вещество, което пък реагирало положително на метамфетамин.

Апелативният съд е възприел съображенията на Окръжен съдРусе и обоснованият извод, че мярката за неотклонение задържане под стража е единствено правилната по отношение на Н. Б. и Б. Л. Наведените оплаквания за влошено здравословно състояние, и според двете инстанции, са недоказани, а при възникнала необходимост законодателят е предвидил ред за осъществяване на лекарски контрол и, евентуално, хоспитализация. Отново е подчертано, че опасността от укриване и извършване на друго престъпление е обоснована от предходните осъждания на лицата, а по отношение на Б. Л. и фактът, че е извършил настоящото деяние в условията на опасен рецидив.

Определенията на Окръжен съдРусе, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Н. Б. и Б. Л., вече са окончателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари