Този човек изпразни цял пълнител по мен и децата ми

0
44-годишен мъж едва не бе убит пред децата си от озверял военен
44-годишен мъж едва не бе убит пред децата си от озверял военен Снимка: Кристина Иванова / Блиц

"Стрелбата по мен бе опит за убийство".

Това сподели строителят Веселин Балев, който бе ранен и едва оживя при инцидент в пловдивския квартал "Тракия", пише Блиц.

44-годишният мъж едва не бе убит от озверял военен. Той бе с опасност за живота, с голяма кръвозагуба, само бързата намеса на лекарите, които за щастие реагирали скоростно, го е спасила. Скандалът гръмна преди дни. Двете деца на Балев разхождали питбулите си в квартал „Тракия” в Пловдив, където семейството живее.

Кучетата видели котки пред блока и ги подгонили. Това вбесило бившия военен Димитър, който започнал да псува и заплашва 13-годишното момче и 15-годишното момиче. Притеснена, дъщерята на Веселин Балев му се обадила и казала какво се случва. Бащата слязъл пред блока, в този момент се появил 56-годишният агресор. Прострелял в крака Балев, после едното куче. Преди това обаче стрелял по децата. За щастие не ги улучил. Бившият военен е стрелял с пистолетМакаров”. Беше арестуван за 72 часа, прокуратурата му повдигна обвинение за опит за убийство. 

"Дъщеря ми се обади, беше много притеснена, каза, че някакъв човек крещял по тях: „Ще ми изтрепя”. Те разхождаха кучетата долу. Два питбула имаме. Всички наоколо знаят, че животните не са агресивни. Децата в махалата са израснали с тях. Този човек бил на терасата, когато кучетата подгонили някакви улични котки. Той се ядосал. Аз слязох веднага, отидох да го търся, но не намерих адреса. Отидох навън при децата. В този момент той се появи с боен пистолет и стреля.

Първо стреля по децата. За щастие не ги улучи. После стреля по мен. Рани ме в крака, аз паднах на земята, започнах да вия от болка. Кучетата веднага дойдоха при мен и легнаха. Той продължи да стреля по тях, изпразни цял пълнител, въпреки че животните бяха легнали до мен и можеше пак да ме улучи. Рани единия питбул. Не го смути нито моят ужас, нито писъците на децата. Гледаше ме в очите и стреляше. Беше на 3 метра от мен. Това си беше опит за убийство, и на мен, и на децата", разказа Балев.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари