Това е България – Добрите новини

0
България на добрите новини
България на добрите новини

Писна ни от негативни новини, нали?! Отвсякъде ни облъчват и насаждат у нас единствено и само страх. България не е само драма, ужас и трагедия! Не е и “Биг Брадър”!
Ето глътка позитивизъм, събран в рубриката “България на добрите новини”. С нея ви пожелаваме красив и изпълнен с приятни емоции уикенд! Гледайте ведро на света около нас! И произвеждайте добри новини!

Шестият в света по пейзажна фотография българин

Българинът Евгени Динев е шести в света по пейзажна фотография. Всеки, който се е докоснал до фотографиите му, е категоричен – чудесни, впечатляващи, великолепни, спиращи дъха… Снимките на нашенеца са перфектни, а талантът му се изразява и в търпението да улови мига в най-точния момент. Печелил е много награди, но днес целта му е една – да открие съвършения пейзаж.

Българин е Мениджър на годината от Stevie Awards

Вицепрезидентът на Световната ПР асоциация Максим Бехар спечели златна статуетка за първо място в категорията “Менинджмънт” за “Най-добър изпълнителен директор за 2015 г.” на престижните американски награди Stevie Awards. Отличието беше заслужено в конкуренция с над 1800 кандидати от целия свят. Това е 12-то издание на бизнес форума, на който се отличават най-добрите компании и бизнес практики в света. Журито от над 200 топмениджъри от цял свят избра тази година победителите сред 3700 кандидатури от 60 страни във всички категории. Церемонията ще е на 23 октомври в Торонто.

Пловдивска компания е най-бързо развиваща се в Европа

Пловдивската компания е обявена за най-бързо развиваща се в Европа за 2015 г. Високото признание е получено на световноизвестния бизнес форум за наградите The International Business Awards. Компанията отчита над 100% годишен ръст и открити над 60 нови работни места само през последните 4 месеца. В тази категория за първи път най-високото отличие идва в България, като нашата компания изпреварва турска банка, турското подразделение на фирма за дрехи, английска консултантска компания и немска IT фирма, които заемат второ и трето място в категорията “Най-бързо развиваща се компания”. Пловдивската компания е и единствената българска организация в историята на конкурса The International Business Awards, която в една година печели три отличия: за най-бързо развиващата се компания, за Изпълнителен директор на годината и за компания на годината в категорията IT услуги в Европа.

Българският ансамбъл със сребро в многобоя на Световното по художествена гимнастика

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал в многобоя на Световната купа, който се проведе в зала “Арена Армеец”. Прекрасните ни момичета – Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Християна Тодорова  получиха 18.000 на съчетанието с обръчи и бухалки и изпревариха състава на Беларус след много оспорвана битка. Съчетанието им изправи на крака публиката. Ансамбълът на Русия получи златния медал, а на трето място остана състава на Беларус.

Страната ни пак в първа дивизия на Световната лига по волейбол

България отново ще играе в първа дивизия на Световната лига по волейбол. Страната ни получи уайлдкард от Международната федерация по волейбол (FIVB). Дванадесет отбора ще играят в първа група на Световната лига мъжете за следващия сезон – 2016 година и България ще е сред тях. Деветте сигурни от общо 12-те са: Франция, Сърбия, САЩ, Полша, Бразилия, Италия, Русия, Иран, България.

Власт и съпротива на Илия Троянов с номинация за най-добър немскоезичен роман

“Власт и съпротива” – новата книга на писателя Илия Троянов, е номинирана за най-добър немскоезичен роман за 2015 г. Творбата разглежда отношенията между противник на комунистическия режим и кариерист от тайните служби в България. Тя заслужи признанието сред  20 от общо 167 нови заглавия от Австрия, Германия и Швейцария. Номинацията не е първо признание за автора, романът му “Събирачи на светове” бе сред 5-те финалисти през 2006. 

Изграждат пряка пътна връзка между бул. Брюксел и летището в София

Вече е обявена обществената поръчка за изграждане на пряка връзка между бул. Брйксел и летището в София. В документите са включени работен и конструктивен проект на съоръжението, както и проекти за “Шумозащитна стена” , “Предпазни огради и парапети”, “План за управление на строителните отпадъци” и “Пожарна Безопасност”, както и актуализация на “Пътна”, “ВОД”, “Хоризонтална маркировка и сигнализация” и “План за безопастност и здраве”. Възложителят иска и преди да се изгради пътят да бъдат преместени подземните и надземните мрежи и съоръжения.

Трети сме в света като най-перспективни за базиране на производство

Според годишната класация на консултантската компания Cushman&Wakefield България е трета в света най-перспективна дестинация за базиране на производство. Страната ни се изкачва с 4 позиции, спрямо миналата година, като в момента е само след Тунис и Виетнам.

Възраждат писателските срещи в къщата-музей на Петя Дубарова

След четиригодишно прекъсване в къщата-музей на поетесата, останала завинаги на 17 години, отново ще си дават среща прохождащи автори и утвърдени имена в литературата. Чудесната идея се възражда на 20-годишния юбилей на музея.

България със световен рекорд в екстремните спортове

80-годишна варненка скочи с бънджи от Европейския мост в Австрия, обявен за едно от десетте най-страшни места в света. Неуморимата Пенка Балева постави рекорда си навръх празника на Варна – 15 август и го посвети на всички българи.

Източник: Shash.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари