Тошко Йорданов: Не е невъзможно да се разберем с ПП

2
Имаме ужасно много общи цел, поясни председателят на ИТН
Имаме ужасно много общи цел, поясни председателят на ИТН Снимка: БГНЕС

"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Азът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор".

Това каза пред БНР Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН.

И подчерта, че ако "Продължаваме промяната" поканят ИТН за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ще се отзоват.

"Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика".

Той увери, че ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС.

Според него "мъжкото и достойното поведение" е, след като си загубил коалиционен партньор, отиваш или на избори, или търсиш сам доверие в този парламент.

"Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой".

В предаването "Неделя 150" Йорданов допълни, че Външно министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското председателство за Северна Македония:

"Външно е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента".

Интервюто с Тошко Йорданов можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Мунчо
    Тошко, Петков е не просто малко по-образован от Тиквомир! Единият е много по-интелигентен и от тебе, а другият е долна отрепка. Не подценявай това, което не ти изнася! Как така ще преговаряте с ПП за ново правителство, С КАКВИ ОЧИ, след като точно вие с невиждана простотия свалихте предходното? Не, твърде много идиотии сътворихте за няма година и половина. Върнете се на село, не ставате за политици.
  • 8
    1
    Монев
    Каквото и да измисляш,какво и да ломотиш, ти Тошко с твоята ИТН си тръгвате безвъзвратно.Абсолютни лаици,ти и попският зет се взехте на сериозно,дори си мечтаехте да управлявате България.От трибуната на НС,започнахте да раздавате присъди.Ти Тошко реши да "атакуваш" вице премиерът Асен Василев.Твоят съратник,се "прицели" по нависоко в титуляра на правителството Кирил Петков,изваждайки от джоба си една омачкана хартийка пренесена от "братски" Киев.Всичко това, приличаше на една плужеста, дебела уйдурма!Гледайки останалите депутати този "драматичен"спектакъл,се сетиха за оня пример."С глупав човек на път не се тръгва,щото нито си сам,нито сте двама"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари