Тошко Йорданов: Бюджетът е фалшив, няма да го подкрепим

1
Той отбеляза, че от ИТН засега са настроени скептично и към идеите за съдебна реформа на управляващите
Той отбеляза, че от ИТН засега са настроени скептично и към идеите за съдебна реформа на управляващите Снимка: bTV

Той отбеляза, че от ИТН засега са настроени скептично и към идеите за съдебна реформа на управляващите

Този бюджет така както е представен в този му вариант няма да получи нашата подкрепа. Той е бюджет "на хартия". В него има заложени приходи и разходи само "на хартия", които няма откъде да дойдат. Този бюджет е фалшив”, заяви председателят на ИТН Тошко Йорданов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

2020 г., когато министър на финансите не е Асен Василев разходите в държавата са били 40 млрд. лв. Две години и половина по-късно заложените разходи са 70 млрд. лв. Това са 30 млрд. лв. повече, а приходи няма”, добави той.

Той отбеляза, че от ИТН засега са настроени скептично и към идеите за съдебна реформа на управляващите.

Ако си мислят, че ще ни представят един проект и ние ще го подкрепим, няма да стане. Първо ще искаме да го видим, да има конкретика. Искаме да ни изпратят проекта писмено, за да се запознаят нашите експерти с него, каза Йорданов.

Той коментира и твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е било договорено правителство на ГЕРБ, БСП и ИТН с първия мандат, но е пропаднало. “Не знам защо Борисов лъже, но знам, че лъже. Бил съм участник в тези срещи. На тях имаше както мои колеги, така и камери”, добави Йорданов.

Г-н Борисов много често казва неща, които не са верни. Това не е първият случай”, добави той.

“И на двете срещи не е говорено такова нещо. Нито един представител на ИТН не е разговарял с Борисов за кабинет. Ако някой твърди обратното, нека да каже кога, къде и с кого”, заяви Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Ибрика
    Тудоре калъв за уй нестава от тебе нахуйник кой ще те пита тебе палячо
  • 3
    3
    Жгтъ
    Чалгаджийска мутра грозна.Въобще нямаш думата.Некадърник грозен!!!!Ето такива като теб,пази боже.
  • 3
    2
    русенец
    Бат' ти Тошко - пръв бюджетар. Какъвто сценарист - такъв и депутат - пълен некадърник! За сметка на това мекере на Славчо.
  • 3
    1
    Българин
    Тошко Африканската чалгаджийска маймуна! Никой не ги приема на серизно тези чалгари, както и братчетата им от "вгъZZраждани"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари