Тошко Йорданов: Демонстративно подкрепихме Пеевски

0
По думите на Йорданов, Асен Василев е представил предложение за бюджет в насипно състояние - общите пера без разбивките
По думите на Йорданов, Асен Василев е представил предложение за бюджет в насипно състояние - общите пера без разбивките Видео: NOVA

По думите на Йорданов, Асен Василев е представил предложение за бюджет в насипно състояние - общите пера без разбивките

"Подкрепихме Пеевски за конституционната комисия изключително демонстративно. Христо Иванов, който е флагман на т.нар. конституционна реформа, отиде на крака при Пеевски да го моли за подкрепа. Иванов можеше да поговори с БСП и с нас, ние имаме повече гласове и депутати. Видимо подкрепата от ДПС им е по-важна." Това каза лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, цитиран от NOVA.

"ПП-ДБ и ДПС заедно искат да правят реформи. Няма разговори с нас, няма конкретика, няма нищо изпратено до нас. ПП-ДБ са лаладжии, които само плямпат, нямаме официална покана за разговори за конституционни промени. Нямаме достатъчно депутати за всички 25 комисии, те са твърде много. Видимо съдебната система е политически корумпирана - и в прокуратурата, и в съдийската колегия. Структурата на прокуратурата не трябва да е централизирана, ПП-ДБ осъзнаха, че проблемът не е личността на Гешев. Оставам с впечатлението, че главният прокурор трябва да бъде одобрен от ПП", коментира той.

Според него след като ГЕРБ са скочили на Гешев, всички дела са се активирали, а преди това е имало само мълчание. "Асен Василев излъга на вчерашния брифинг. Това беше предложение за бюджет в насипно състояние - общите пера без разбивките. Детайлите са в разбивките. Стремежът към 3% дефицит е счетодовна врътка - махат се печалбите на държавните дружества. А така те могат да изпаднат в неконкурентноспособност. Разходите през 2022 г. са същите като сега, Василев не ги намалява", обясни Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари