"Топлофикация" - Русе: Рекламации към изравнителните сметки се подават до 31 август

0
Те се подават към фирмата за дялово разпределение
Те се подават към фирмата за дялово разпределение

Това заяви управителят на дружеството инж. Севдалин Желев

"Клиентите, които не са съгласни с калкулациите в изравнителните фактури, могат да подадат рекламация към фирмата за дялово разпределение, която ги е изготвила. Крайният срок е 31 август 2022 г. Съгласно Наредбата за топлоснабдяване след изтичане на срока за подаване на възражения, преработки на изравнителните сметки няма да се извършват“, напомни инж. Севдалин Желев, директор на „Топлофикация Русе“ пред Русе Медиа

 По думите му, ако е необходима корекция в годишните фактури на даден клиент, следва да бъде извършен нов отчет на всички потребители към същата абонатна станция и корекции на изравнителните фактури преди новия отоплителен сезон.

Инж. Желев припомни, че изравнителните сметки за сезон 2021/2022 година са изготвени и изпратени до потребители две седмици преди задължителния срок, 15 юли, записан в Наредбата за топлоснабдяване. Изпълнителният директор отново изказа благодарност за коректното отношение от страна на абонатите, осигурили навреме достъп на отчетниците за засичане на отоплителните уреди.

Той посочи още, че сумата от изравнителната сметка на всеки клиент ще бъде фактурирана през месец септември заедно със сметките за потребената битово гореща вода за месец август.

Препоръчваме на клиентите да използват топломери и водомери с дистанционен отчет ,с които ще заплащат всеки месец реалното количество енергия, което са потребили.“ каза инж. Желев. Той обясни, че за преминаването към дистанционен отчет, е необходимо решение на Общото събрание на етажната собственост с 2/3 мнозинство. „Монтираните след месец март 2021 година топломери, електронни разпределители и водомери за топла вода трябва да бъдат снабдени с модул за дистанционно отчитане съгласно приетите промени в Закона за енергетиката. Крайният срок за преминаване към дистанционен отчет на вода и парно е 2027 г.“ напомни инж. Желев.

Изпълнителният директор уточни, че дистанционните уреди трябва да са доставени или одобрени от фирмата топлинен счетоводител. „Очакванията са през 2024 г., когато изтича срокът на почти половината от устройствата за отчет на топлинна енергия, използвани в момента от топлофицираните домакинства, делът на дистанционните уреди да нарасне значително.“ посочи инж. Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари