Топлофикация - Русе: Скоро няма да пуснем парното

5
Поради високите температури централното отопление ще бъде пуснато в началото на ноември, каза Севдалин Желев
Поради високите температури централното отопление ще бъде пуснато в началото на ноември, каза Севдалин Желев

Поради високите температури централното отопление ще бъде пуснато в началото на ноември, каза Севдалин Желев

„Въпреки че вече е средата на месец октомври, не се очаква скоро да преминем към пускане на централното отопление, тъй като за момента е твърде топло. Предполагаме, че необходимите условия за начало на отоплителния сезон ще настъпят едва в началото за ноември, което в последните години се случва все по-често“, каза инж. Севдалин Желев от Топлофикация Русе.

Директорът напомни, че за пускане на парното са необходими 3 последователни дни със средноденонощни температури под 12 градуса, както и да е обявена синоптична прогноза за дългосрочно понижаване на температурите. В разрез с края на месец октомври в идните дни се очаква термометрите в някои български градове да отчетат летни стойности от 30 градуса.

„Прогнозите през тази година гарантират още малко време на гражданите, в което могат да завършат необходимите ремонтите по вътрешните отоплителни инсталации. Моментът е подходящ и да бъдат инспектирани всички индивидуални уреди за дялово разпределение. Възможно е срокът на метеорологична проверка да е изтекъл, батерията да е паднала или уредът да се е повредил. Ако индивидуалните водомери, топломери и топлинни разпределители не работят правилно е препоръчително да бъдат подменени преди началото на отоплителния сезон, за да не се създават допълнителни неудобства като за Вас, така и за Вашите съседи“, обясни инж. Севдалин Желев.

Директорът на Топлофикация Русе обясни, че при настъпване на условията за пускане на централното отопление, първо ще бъде подадена топлина към болниците и учебните заведения, а по-късно и към административните учреждения и жилищните сгради на територията на гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    24
    До20
    Благодарим на г-н Христофлоров Х. за разясненията. Чакаме вар от Скалистите материали за филтроците.
  • 4
    23
    до 20
    Твърде сериозно грешите /надявам се от невежество, а не от меркантилна потреба да продължите да крадете от съседите си пари/. Парно плащат И хора, които нямат радиатори, НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ, съответно нямат топломери. То няма къде да им закичат. Плащат защото /!!!/ виж ти, топлината от тия с парното прониквала през стените ?!?!?!
  • 4
    22
    Русенец
    До 21: Точно така, прав си. Моля, да ме извините за невежеството!
  • 7
    21
    до 20:
    ГАЗ-ка означава Горьковский автомобильный завод ...................... https://bg.wikipedia.org/wiki/ГАЗ ................. Ти, вероятно имаш предвид ГАС, а именно ГРУПОВА АБОНАТНА СТАНЦИЯ!
  • 2
    20
    Русенец
    Топломерите не са уреди за отчитане на потреблението, а са за дялово разпределение. Ако бяха като електромерите, щяхме да плащаме по твърда цена за всяка навъртяна единица. Е, да, ама не. Стойността на една навъртяна единица се мени всеки месец, защото те разпределят потребените, навъртяни единици на всичката вложена топлоенергия от ГАЗката. Така, само тези потребители, които са ползвали топлоенергия, поемат всичката топлоенергия, изразходвана от ГАЗката. За мен това е крайно некоректно. Така, потребителите плащат всичко, което ГАЗката е изразходвала, а не само това, което всъщност са потребили. Коригирайте ме, ако греша.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари