Севдалин Желев: Никой не го интересува, че Русе ще остане без парно

2
Не са проявили интерес защо служителите на Топлофикация протестират и какви са исканията им, заяви директорът на дружеството
Не са проявили интерес защо служителите на Топлофикация протестират и какви са исканията им, заяви директорът на дружеството Видео: Русе Медиа

Не са проявили интерес защо служителите на Топлофикация протестират и какви са исканията им, заяви директорът на дружеството

С плакати и скандирания „Победа“ работниците от „Топлофикация-Русе“ излязоха и днес на протест срещу териториалните планове за справедлив преход. Енергетиците заявиха, че очакват резултатите от днешната среща в парламента между протестиращите и парламентарните групи, като се надяват на положителен резултат. От това ще зависи дали ще продължат с протестите.

Освен че подкрепят колегите си от най-засегнатите райони – Перник, Стара Загора и Кюстендил, работещите в „Топлофикация-Русе“ настояват Русе също да бъде включен в териториалните планове, тъй като там ТЕЦ-Русе отсъства. Не са предвидени и пари по плановете за преминаване към чиста енергия. Ако не се промени нещо, алтернативата е една – през 2026 г. 20 000 абонати на „Топлофикация-Русе“ да останат без парно и топла вода, заявиха протестиращите.

Ние се мъчим със собствени средства да направим нещо – три когенератора имаме, искаме да ги пуснем в експлоатация, но това не е достатъчна мощност да покрие нуждите на града. 80 процента от централата работи на въглища. За да преминем от въглища към чиста енергия, трябва наистина плавен преход и по-голям срок“, коментираха още енергетиците, предаде Русе Медиа.

Реално с петте когенератора биха се обслужвали едва 15% от абонатите. За да се спрат въглищата и да продължи осигуряването на топлото за русенци, трябва да се закупи газова турбина за 100 млн.лв., но териториалните планове не включват Русе и средства за това не са заложени.

Изпълнителният директор на „Топлофикация - Русе“ инж. Севдалин Желев изрази разочарованието си, че местната власт и депутатите до момента не са проявили интерес и не са реагирали на опасността Русе да остане без парно през 2026 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    48
    СкъсанЛявЧервеншушон
    В ТЕЦ-Русе и Топлофикация -Русе работят най-големити т-пунгери русоиди, да им ЕПМ!
  • 5
    47
    Ама
    Вие и водното сте само за.....Да не казвам .За чеп не ставате .
  • 5
    46
    Доктор Ох Боли Христофороф
    Някак си болнав вид има този ДЕРЕКтор на Тетсъ. Колко ли лъжи и кражби е извършил?
  • 4
    45
    Сметалото
    Знаете ли колко ток произвежда ТЕЦ-Русе? Дето ни плашат, че ще си зареждаме телефоните в Гюргево. Мога да ви го изкарам в таблица с мегавати и проценти. Но да бъда илюстративен: Представете си хотел Рига в пълен капацитет. Всичките стаи и етажи заети, Заведения пълни, кухни, фризери, асансьори и т.н. работят на абсолютен максимум. Тока който ТЕЦ-Русе осигурява е колкото за гладенето на една вратовръзка с ютия. В процентно отношение. Далаверата на теца е в топлоснабдяването. А те точно там се дънят от десетилетия.
  • 3
    44
    Ами бих ви подкрепил
    ако не ме караха да плащам за някакви тръби, които минават през МОЯ имот без МОЕТО разрешение, че на всичкото то горе ме карате да ви плащам АЗ за тях, въпреки, че не ползвам нито радиатори нито топла вода
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари