Топлофикация Русе: Извиняваме се за неудобството на всички русенци

0
Спирането на топлата вода през месец август е необходимо както с цел превенция на предстоящия отоплителен сезон
Спирането на топлата вода през месец август е необходимо както с цел превенция на предстоящия отоплителен сезон

Топлофикация Русе спират топлоподаването през август, но ще въвеждат нови сърожения, за да подобряват екологията си

Топлофикация Русе публикуваха на сайта си информация, че на територията на целия град през август няма да има топла вода! На фона на тази новина, пуснахме писмено запитване до дружеството с молба да ни обяснят причината. Отговорът, който получихме от страна на предприятието, е следният:

„Извиняваме се в аванс на всички русенци – наши абонати за неудобството, което ще им създадем. Искаме всички да знаят, че спирането се налага във връзка с подобряване на нашата работа!

Предстои изграждане на съоръжения, във връзка с изпълнение на задължителни мероприятия в областта на екологичното законодателство. С въвеждането им в експлоатация ще гарантираме нашия принос към по-чист въздух в гр. Русе. Решихме, че най-удачно е да извършим строителството на съоръжения едновременно с належащите ремонтни дейности по топлопреносната мрежа. Ще съчетаем в един и същи период 2 важни мероприятия, които налагат спиране на топлоподаването към нашите абонати, за да сведем до минимум времето, в което те ще остават без топла вода.

Избрахме това да се случи именно през месец август, защото това е времето от годината, в което най-голяма част от българите, се възползват от полагащите им се  по Кодекса на труда отпуски и използват периода за организиране на пътувания и почивки. През август реално най-малка част от русенци са в домовете си.

Предварително се извиняваме на всички за неудобството, което ще им причиним, но нека всички бъдат сигурни, че извършването на всички тези дейности е важно и е единствено с цел осигуряване на по-екологично производство на енергия едновременно с подобряване на качеството на услугите, които предоставяме на русенци!

Искрено молим за разбиране!“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари