Репортерка на bTV се зарази с КОВИД-19 точно преди да се ваксинира

0
Мария Ванкова, която от самото начало на пандемията у нас следи събитията със заразата, се изправи лице в лице с коронавируса
Мария Ванкова, която от самото начало на пандемията у нас следи събитията със заразата, се изправи лице в лице с коронавируса Видео: bTV

Здравният репортер на bTV Мария Ванкова, която от самото начало на пандемията у нас следи събитията със заразата, се изправи лице в лице с коронавируса. Тя се заразява непосредствено преди да се ваксинира срещу болестта

Сега Мария е на финалната права на своята 14-дневна карантина и казва, че освен притесненията, болестта й е донесла и няколко дози нормалност, разказа тя пред своите колеги от bTV.

„Много благодаря на приятелите ми, които ми оставят храна пред входната врата, оставиха ми забавни книги. Майка ми, например, ме върна в студентските ми години, защото онзи ден ми изпрати колет с храна. Полицаят, който отговаря за проверката на хората под карантина в квартала ми беше много мил и любезен и предложи, ако има нужда, да ми пазарува“, разказва Мария.

По думите й информацията, която има като здравен репортер е помогнала и е навредила едновременно на личното й боледуване от коронавирус.

„Знанието е много коварно. Като всеки нормален човек доста се притесних като си видях позитивния тест и това е нормално. В първия един час се притеснявах какъв ход ще има при мен заболяването, защото при всеки се проявява по различен начин“, казва Мария.

По думите й в първите дни на болестта е имала целия набор от симптоми. Заради тежкия набор от симптоми се налага скенер на бял дроб. „Видя се, че имам изменения, но в обем, който позволява да се лекувам вкъщи“, разказва Мария.

Сега Мария Ванкова е на финалната права – карантината й изтича в петък и казва, че няма търпение да се върне на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук