Томислав Дончев: Можете да очаквате приемственост и обновяване

0
Стремежът ни да се променяме е, за да бъдем по-добри
Стремежът ни да се променяме е, за да бъдем по-добри Видео: БНТ

Следващото правителство ще реши дали да приеме Плана за възстановяване

Най-важната задача е завършването на Плана за възстановяване и устойчивост. Той се подготвя от лятото на миналата година, когато стана ясно, че ще има нови инструменти за подпомагане на държавите-членки при справяне с кризата. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването Още от деня“ по БНТ.

„Документът е готов на 97%. Следващото правителство ще разполага с един завършен проект. ЕК ще се съобрази с това, че се сменя правителство и няма да държи на крайния срок и ще бъде толерантна към страната ни“, поясни той.

„Това е национален план, той не е писан само от българското правителство. Той трябва да помогне на България да мине през дигиталната трансформация, електронното управление и т.н. Той призова всички политически сили да го прочетат. Асфалт в този план няма“, заяви вицепремиерът.

„За последните 4 години са свършени най-важните стъпки за електронното управление. Имаме цели системи, които са дигитализирани“, отчете Томислав Дончев.

Той отказа да посочи кой ще е министър-председателят на ГЕРБ.

„Имаме достатъчен ресурс да предложим кабинет. Имената ще станат ясно съвсем скоро. Можете да очаквате приемственост и обновяване. Подкрепа в рамките на това НС би била изненада“, призна Томислав Дончев.

„Подкрепата ни е с цел България да има работещо правителство, дори ако означава да сме в опозиция. Надявам се, колкото се може по-скоро България да има работещо правителство. Президентът има ексклузивна функция при връчването на мандатите. Надявам се, че той ще следва стриктно Конституцията на страната. В политиката от всяко действие се носи отговорност“, заяви още Дончев.

На въпрос за предложението на ДПС за експертен кабинет, вицепремиерът заяви: „Кой би носил отговорност за един експертен кабинет? Да сведеш политикът до експерт означава да го подцениш. Той трябва да защитава тези“.

По думите му избирателите са дали оценка за работата на кабинета на ГЕРБ. Тя обаче не е отлична, щом не е достатъчна за мнозинство. "Стремежът ни да се променяме е, за да бъдем по-добри", каза Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари