Томислав Дончев: Изборът на правителство може да стане заложник на политически инат

0
Проблемът е в подхода, не в имената, заяви заместник-председателят на ГЕРБ
Проблемът е в подхода, не в имената, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Снимка: Фейсбук

Проблемът е в подхода, не в имената, заяви заместник-председателят на ГЕРБ

"Има прогрес, има обща законодателна програма, текат разговори по приоритети и политики, по огромна част от темите има консенсус, изборът на правителство може да стане заложник на политически инат - или има мнозинство, или няма. Проблемът е в подхода, не в имената", заяви в "Панорама" по БНТ Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.

По думите му не е редно вторият да предложи кабинет с изцяло титулярен политически състав - всичките лидери на партии, и да каже на първия "просто ни подкрепете".

"Това е несериозно. Поемането на отговорност става с форма на участие или и двете партии да направим крачка назад, да кажем време е да инвестираме не в разделение, а в разум. Да се опитаме да намерим не ярки политически фигури, а експерти, доказани хора, в България има такива, да сформираме кабинет, в който нито един от председателите и заместник-председателите на партиите няма да участва", коментира Томислав Дончев.

Според него е възможно този кабинет да бъде контролиран заедно от ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ от парламента.

Томислав Дончев подчерта, че и двата варианта - влизането на политици и от двете партии, които може да не са от първата редица или изцяло експерти, са възможни.

"Отказвам да коментирам персони. Този, който е по-силен, е по-отстъпчив, всички трябва да направят компромиси, но трябва да има съразмерност. Време е за мъдрост, време е всеки да отстъпи от политическото его. Има пожар и вместо ние заедно бързо да се хванем да гасим пожара, един си прави снимка, друг пуска сирените на противопожарния автомобил, а истината е проста - някой трябва да хване маркуча и да гази пожара", каза още Томислав Дончев.

Той уточни, че отношенията на ГЕРБ с президента Румен Радев са станали по-малко емоционални и доста по-институционални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари